Vad är tillåtet och inte tillåtet?

Snälla ni som läser, förklara för mig vad ni tycker om att ha sådan här bonad i Sverige?
Vad är skillnaden på att till exempel killar inte får ha keps i skolan varför ska då detta få tillåtas i skolan?



Kommentarer
Skickat av: johnnyponken

det ska inte vara tillåtet!

2010-09-13 @ 17:48:57
URL: http://johnnyponken.blogg.se/
Skickat av: Tawnie

Men keps har väll inte riktigt något med religion att göra?

2010-09-13 @ 17:55:32
URL: http://tawnie.blogg.se/
Skickat av: Steffi

Jag tycker inte det är rätt att ha det så ,i den där bibelen i mellanöstern (kommer inte på vad den heter just nu) Säger att man inte får visa en del av kroppen eller håret , eller vad det nu står .

Så tycker jag det är rätt att ha det i mellanöstern! Men inte i ett annat land man bosatt sig i ? Tänk på barnen som måste bära burka & allt ? Hur de känner sig , att dem MÅSTE bada med kläder & sånt & inte visa någoting ? Hur går det då för dem när de är kär i en kille de inte får röra eller något -.- Tycker det är sjukt , föräldrarna kunde åtminstonde låta sin barn tro på vilken gud & religon som helst .

Detta är Sverige , Ett fritt land & inte ett land där man måste göra efter bibelen .

2010-09-13 @ 18:00:57
Skickat av: Merissa

grejen är att det är religonsfrihet i Sverige och då ska man respektera det. Och ska vara ärlig nu de som bär burka osv de bor oftast i Malmö och det stör inte rikitgt någon det är bara något de tar upp för att få mer uppmärksamhet så FP ska inte säga så mkt. Ingen har rikitgt klagat på det förut, och det finns säkert några få där ute.. Men vi lever i Sverige och vi ska leva i ett Demokratiskkt land och sluta att se på vad andra länder sitter och förbjuder. Och på tal om keps, det är inte förbjudet att ha keps, FP vill förbjuda burka så där har vi den stora skillnaden. I våran skola går folk runt med mössa keps what ever på lektionerna och ingen säger ett skit.

2010-09-13 @ 18:06:35
URL: http://merissak.blogg.se/
Skickat av: nicklas

alltså, burka o allt vad det innebär är i våran religion och vårat västeuropeiska sätt o se på det, helt förbannat RUBBAT!

och att ha slöja/burka o allt vad det heter, är inget annat än kvinnoförtryck, den som säger ngt annat, är troligtvis en hjärntvättad muslimsk kärring eller en muslimsk man som givetvis tycker det e bra, eftersom de e männen i religionen och de enda vinnarna, kvinnorna borde göra revolt o slå på sina män som behandlar dem som barnafödande,diskande jävla ägodelar...

2010-09-13 @ 18:10:35
Skickat av: Malin

Det ska absolut inte vara tillåtet på allmänna platser! Säger väl sig själv varför? :P

2010-09-13 @ 18:30:07
Skickat av: Romana

Tycker inte folk ska bry sig om vad man har på sig, över huvud taget!



Har frågestund på bloggen, skulle uppskatta om du lämnade någon/några frågor, hur random dom än är :)

2010-09-13 @ 18:36:16
URL: http://romanaarnoldsson.blogg.se/
Skickat av: Emina

Alltså, nu förstår jag inte riktigt. Jag är själv muslim, men har inte burka, fast det var inte riktigt det jag ville säga. Det jag tänkte på var, kommentaren från "Steffi" -

"Skickat av: Steffi

Jag tycker inte det är rätt att ha det så ,i den där bibelen i mellanöstern (kommer inte på vad den heter just nu) Säger att man inte får visa en del av kroppen eller håret , eller vad det nu står ."

Detta är så fel, det står ingenstans i Koranen att man ska ha burka, eller dölja någon del utav kroppen. Men det står däremot i Bibeln, den kristna. Tror ni mig inte, läs den själva. Jag tycker det är fel när folk säger att det kommer från Islam när det inte alls har något med religionen att göra. De människorna som har burka har valt att leva med det, eller deras män. Vet inte riktigt... det var allt jag ville säga.

2010-09-13 @ 18:42:51
Skickat av: Ammie

Bakgrunden i att ha sådant, är att kvinnorna inte ska vara frestande för killarna. Så nej, de ska inte vara tillåtet.

2010-09-13 @ 18:57:43
URL: http://ammieblomberg.blogspot.com
Skickat av: SOFIAS

ha en fin kväll:)

2010-09-13 @ 19:46:56
URL: http://adayofmylifee.blogg.se/
Skickat av: Agnes

Skilnaden är väl att man inte kan se ansiktet och att det är religöst. Men jag fattar inte hur den här traditionen skapades. Jag har en kompis (hon andvänder inte burka eller slöja) som är muslim. Hennes föräldrar har läst hela Koranen och ingenstans står det att man måste täcka allt utom ögonen. I moskén ska kvinnor ha slöja som täcker håret men man behöver inte ha det annars. Så burka och nicab har inte något med Islam att göra från början.

Sverige är ju ett fritt land och då borde ju alla få ha på sig vad dom vill. Jag tror inte ett förbud ändrar något. Därimot kan man inspirera kvinnor, som känner sig tvungna att ha burka, att frigöra sig och sluta andvänd den. Men om kvinnan verkligen vill ha den så kan hon väl få det. Dock kan det vara förbjudet inom vissa yrken som läkare (pga hygien) och lärare (pga elevkontakt). Det är ju svårare att få jobb om man har slöja så det valet tycker jag att man ska få göra själv. Om man är ett barn ska man vara med på idrott i skolan och simmning. Det är svensk lag och samma sak som att alla kvinnor, äver turister måste ha slöja i vissa länder. Och det handlar om ens egen säkerhet, hälsa och kunskap att kunna simma 200 m, lära sig motionera rätt, kunna orientera etc. Problemet är egentligen inte så stort i Sverige så ett förbud behövs inte ännu.

2010-09-13 @ 19:48:45
URL: http://happydayz.blogg.se/
Skickat av: Abby

Kika gärna på min blogg. Den innehåller hår, naglar, mode och skönhetstips.

Jag delar med mig av massa tips och trix då jag utbildar mig till frisör och nagelteknolog.

http://abbylarsson.blogg.se.

/A

2010-09-13 @ 20:10:19
URL: http://abbylarsson.blogg.se/

Vad vill du ha sagt?:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du?:

Trackback
RSS 2.0